مجتبی دینی مهندسی فناوری اطلاعات

09379354186

کارشناس ITIL تجارت آنلاین مجتبی دینی برنامه نویس تحت وب
اینجانب در تامین امنیت و پشتیبانی نرم افزار و سخت افزار شرکت ها ارگان و سازمان + اشخاص با برگزاری کمپین رسمی سواد دیجیتال به معنای آغازرسمی قرار داد میباشد
طراح و مدیر خلاق دیجیتال ITILL
طراحی سایت تخصصی در دیجیتال برندینگ و خلق رابط کاربری استراتژیک تنھا پر کردن ظاھر یک وبسایت محسوب نمیشود.
علائم و ابزارھای تجاری خوب شمارا کمتر به حرکت وا میدارد تا به مکاتبات و فعالیت ھای آنلاین بانتایج مثبت بپردازید.
09379354186 Mojtaba dini

سه شنبه, ۵ مهر ۱۴۰۱، ۰۸:۵۰ ب.ظ

نظریه محاسبات علوم ریاضیات

مقالهٔ اصلی: نظریه محاسبات

 

"نظریه محاسبات سعی دارد به این پرسش‌ها پاسخ دهد "که اساساً چه چیزی می‌تواند محاسبه شود و محاسبهٔ آن چقدر توان و منابع نیاز دارد.

 

 

 در تلاشی برای پاسخ گویی به پرسش اول، نظریه محاسبه‌پذیری ([computability theory]) بررسی می‌کند که چه مسائلی قابل حل هستند (از طریق نظریات مدل‌های پردازش). پاسخ دومین پرسش به نظریه پیچیدگی محاسباتی مرتبط می‌شود. این نظریه به زمان و فضای مورد نیاز برای رسیدن به پاسخ مطلوب در روش‌های مختلف پاسخگویی، می‌پردازد.

 

مسئله مشهور [["P=NP?"]]یکی مسائل حل نشده نظریه محاسبات است.

الگوریتم‌ها و ساختمان‌های داده

{\displaystyle O(n^{2})}O(n^{2})

 

 

آنالیز الگوریتم‌ها الگوریتم ساختمان داده

زبان‌های برنامه سازی

 

 

کامپایلرها زبان‌های برنامه‌نویسی

معماری رایانه

 

 

 

منطق دیجیتال ریزمعماری چند پردازی

محاسبات عددی

 

 

 

 

 

{\displaystyle y=\sin(x)+c}{\displaystyle y=\sin(x)+c}

بیوانفورماتیک علوم شناختی شیمی محاسباتی عصب‌شناسی محاسباتی فیزیک محاسباتی آنالیز عددی محاسبات نمادین

برنامه‌ها

فهرست زیر، موضوعاتی است که هم از جنبه نظری و هم عملی، به آن‌ها پرداخته می‌شود.

 

 

 

 

 

 

سیستم‌عامل شبکه‌های رایانه‌ای گرافیک رایانه بینایی کامپیوتری پایگاه داده

 

 

 

 

 

امنیت رایانه‌ای هوش مصنوعی رباتیک رابط انسان و رایانه رایانش فراگیر

ارتباط با سایر رشته‌ها

علی‌رغم نام آن، علم رایانه بیشتر در زمینه‌هایی غیر از رایانه به بررسی می‌پردازد. بدین دلیل نام‌های جایگزین دیگری برای آن پیشنهاد شده‌است. دانشمند دانمارکی پیتر ناور عبارت داده‌شناسی (Datalogy) را پیشنهاد نمود تا این حقیقت را که این رشته علمی بیشتر به داده‌ها و پردازش آن‌ها توجه دارد نه لزوماً رایانه‌ها، روشن سازد. نخستین مؤسسهٔ علمی که عبارت داده‌شناسی را به کار برد DIKU گروه داده‌شناسی در دانشگاه کپنهاگ است که توسط پیتر ناور در سال ۱۹۶۹ به عنوان اولین گروه داده‌شناسی بنا گذاشته شد. این عبارت بیشتر در کشور اسکاندیناوی مورد استفاده قرار گرفته‌است. در اولین روزهای این علم در ارتباطات ACM نام‌های دیگری نیز برای دانشمندان این زمینه پیشنهاد شده بود، مانند ((Turingineer و Turologist و Flowcharts-Man و Applied-Metamathematition و Applied Epistomologist)). سه ماه بعد در این مجله عبارت "Comptologist "پیشنهاد شد و سال بعد عبارت" Hypologist". اخیراً عبارت Computics نیز پیشنهاد شده‌است.

 

عبارت زیر از دانشمند معروف علم رایانه ادسخر دیکسترا نقل قول شده‌است: «علم رایانه به همان اندازه در مورد رایانه است که نجوم در مورد تلسکوپ».

طراحی و به‌کارگیری رایانه و سیستم‌های رایانه‌ای معمولاً در محل به‌کارگیری رشته‌های دیگر است. برای مثال سخت‌افزار رایانه؛ توسط مهندسین رایانه مورد بررسی قرار می‌گیرد، و مطالعهٔ سیستم‌های رایانه‌ای تجاری و به‌کارگیری آن‌ها در رشته فناوری اطلاعات و سیستم‌های اطلاعاتی است. گاهی علوم رایانه را به دلیل این که به اندازه کافی علمی نیست مورد انتقاد قرار می‌دهند که در این عبارت بیان شده‌است: «دانش به علم رایانه مانند هیدرودینامیک است به لوله‌کشی». این عبارت توسط استن کلی بوتل و دیگران بیان شده‌است. مطالعات در علم رایانه به سایر رشته‌ها نیز وارد شده‌است؛ مانند هوش مصنوعی.

 

زبان انگلیسی

مقالهٔ اصلی: زبان انگلیسی

زبان انگلیسی به عنوان زبان پیشفرض (default) در سیستم عامل‌ها، زبان‌های برنامه‌نویسی، موتورهای بازی‌سازی، نرم‌افزارها و سخت‌افزارها است و اکثر منابع بروز نیز به زبان انگلیسی انتشار میابند و بعد وارد زبان‌های دیگر می‌شوند. همچنین اکثر کارآفرینان و برنامه نویسان مطرح جهان، از کشورهای آنگلوسفر بوده یا بعنوان زبان دوم، به زبان انگلیسی مسلط اند. اکثر شرکت‌های مهم علوم رایانه در کشور ایالات متحده هستند و مبنای زبان آنها، انگلیسی است. حتی شرکت‌هایی در کشورهای غیرانگلیسی زبان نیز، برند تجاری و محصول خود را به زبان انگلیسی ارائه می‌دهند. همچنین اکثر دوره‌ها، وبگاه‌های آموزشی و تالارهای گفتگو قدرتمند در زمینه آموزش علوم مختلف رایانه، به زبان انگلیسی اند. منابع آموزشی فارسی، حجم بسیار کمی نسبت به زبان انگلیسی دارند.

 

آموزش علوم رایانه در ایران

در بسیاری از کشورهای پیشرو در زمینهٔ علوم رایانه، مثل ایالات متحده آمریکا و کشورهای اروپایی، رشتهٔ علوم رایانه رشتهٔ اصلی در زمینهٔ علوم و مهندسی کامپیوتر و سیستم‌های اطلاعاتی است. در کنار این رشته، رشته‌هایی مانند مهندسی کامپیوتر — که بسیار مرتبط با مهندسی برق است — و سیستم‌های اطلاعاتی برای علاقه‌مندان وجود دارد.

 

در این کشورها، معمولاً مهندسی نرم‌افزار زمینه‌ای در علوم رایانه است؛ حال آن‌که مهندسی کامپیوتر، که راجع به سخت‌افزار و معماری کامپیوتر است به‌صورت مستقل و معمولاً در دانشکده‌هایی در کنار مهندسی برق ارائه می‌شوند.

 

اما در ایران، رشتهٔ اصلی کامپیوتر، رشتهٔ مهندسی کامپیوتر است که شامل رشته‌های مهندسی نرم‌افزار، مهندسی سخت‌افزار و فناوری اطلاعات است. در کنار آن علوم رایانه که متأسفانه آشنایی کمی با آن وجود دارد، بیشتر روی مسائل نظری متمرکز است و در واقع چیزی شبیه علوم رایانه نظری در کشورهایی نظیر ایالات متحده است.

 

در رتبه‌بندی شانگهای، دانشگاه‌های تهران، صنعتی امیرکبیر و شریف هر کدام برای مدّت یک سال در بین' ۲۰۰ دانشگاه برتر جهان' در زمینهٔ علوم رایانه بوده‌اند، که این رده‌بندی بیشتر بر اساس میزان مقاله‌های منتشر شده در این زمینه است.

 

پیوندهای وابسته

طرح کلی علوم رایانه

فلسفه علوم رایانه

علوم رایانه در ورزش

علوم نظری رایانه

منطق در علوم رایانه

فهرست مسئله‌های حل‌نشده در علوم رایانه

منابع

در ویکی‌انبار پرونده‌هایی دربارهٔ علوم رایانه موجود است.

[1]

"Computer science is the study of information" New Jersey Institute of Technology بایگانی‌شده در ۲۹ مه ۲۰۰۹ توسط Wayback Machine, Gutenberg Information Technologies

[2]

"Computer science is the study of computation." Computer Science Department, College of Saint Benedict بایگانی‌شده در ۳ فوریه ۲۰۰۷ توسط Wayback Machine, Saint John's University

[3]

Denning, ‎P.J. (۲۰۰۰), "Computer Science: The Discipline", Encyclopedia of Computer Science (به انگلیسی)

[4]

Shawn Overbay, Jimmy Schorer, and Heather Conger, University of Kentucky. "Al-Khwarizmi". Archived from the original on 12 December 2013.

[5]

Computing Sciences Accreditation Board (28 May 1997), Computer Science as a Profession (به انگلیسی) Retrieved on 2008-09-01.

[6]

Committee on the Fundamentals of Computer Science: Challenges and Opportunities, National Research Council (2004), Computer Science: Reflections on the Field, Reflections from the Field (به انگلیسی), National Academies Press

[7]

سایت، مدیر. «زبان انگلیسی و اهمیت یادگیری آن در دنیای امروز – مجتمع آموزشی شایگان». دریافت‌شده در ۲۰۲۰-۱۱-۰۱.

[8]

سبز، محتوای (۲۰۱۹-۰۲-۲۵). «اصلی‌ترین دلایل یادگیری زبان انگلیسی». موسسه زبان انگلیسی ایران اروپا. دریافت‌شده در ۲۰۲۰-۱۱-۰۱.

[9]

عبدالعلی, ابراهیمی; کاووس, جمالی; ژیلا, فریدونی; رقیه, قدسی; بیتاسادات, زگردی (1384-01-01). "بررسی رابطه بین میزان تسلط به زبان انگلیسی و کامپیوتر با موفقیت تحصیلی دانشجویان پزشکی". 5 (14): 0–0. {{cite journal}}: ; Check date values in: |date= (help)

[10]

http://www.shanghairanking.com/SubjectCS2014.html

دربارهٔ این مقاله

تاریخچهٔ کامل

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی